Viherkasveilla sisustaminen

Viherkasvit tuovat pirteyttä ja eloisuutta kotiin. Ne ovat erittäin hyvä sisustuselementti. Sen lisäksi, että ne tuovat väriä ja arjen iloa sisustukseen ne toimivat myös erinomaisina kodin ilmanlaadun parantajina. Ne puhdistavat, sekä raikastavat kodin sisäilmaa. Viherkasveilla on todettu olevan jopa masennusta helpottava vaikutus etenkin Suomen kylmien ja pimeiden talvien aikaan. Viherkasvien hankinta ja niiden kotiin asettelu riippuu paljon omasta innostuksesta hoitaa niitä. Viherpeukalot, jotka nauttivat kasvien jokapäiväisestä ja tarkasta hoidosta voivat hankkia kotiinsa hieman haastavampiakin kasveja joiden hoito ja kastelu vaativat tarkkaa kättä. Onneksi saatavilla on myös erittäin helppohoitoisia kasveja, joita tarvitsee edes tuskin kastella ja jotka sopivat erityisesti niille joista tuntuu, että kaikki kasvit aina kuolevat kotiin.Viherkasvien asettelussa täytyy huomioida erilaisia seikkoja, kuten valo ja lämpö. Toiset kasvit viihtyvät varjoisassa paikassa ja toiset ikkunan läheisyydessä missä ne saavat tarpeeksi valoa kasvaakseen. Suomessa erityisesti talvisin useat kasvit tykkäävät jos ne siirretään lähemmäksi ikkunaa, jotta ne saavat edes hieman enemmän luonnonvaloa. Myös erilaisten laitteiden läheisyyteen asettelua pitää tarkastella, sillä esimerkiksi lämpöpatteri voi tuottaa liikaa lämpöä kasvin läheisyydessä.

orchidea

Millaisia viherkasveja kotiin sitten kannattaa laittaa? Tietysti omaa silmää miellyttäviä! Ensin kannattaa miettiä, kuinka paljon itsellä on aikaa niiden hoitoon. Useimmat viherkasvit eivät toki vaadi jokapäiväistä hoitoa, mutta on myös työläämpiä kasveja joille täytyy suorittaa esimerkiksi perusteellinen kastelu ja mullanvaihto useammin. Siinä missä orkideat voivat olla jokseenkin haastavia, kaktus on oiva vaihtoehto helppohoitoisena kasvina. Erilaisia viherkasvilajeja on myös monenlaisia. Upeat köynnöskasvit ovat usein melko helppohoitoisia ja menestyvät lähes missä vain. Orkideat ovat erittäin näyttäviä niiden kukkiessa, mutta voivat vaatia aavistuksen verran viherpeukaluutta menestyäkseen. Suuret ruukkukasvit ovat erinomaisia tilantäyttäjiä ja sopivat hyvin sisustuselementiksi. Kukkivat ruukkukasvit vaativat myös hieman tarkkuutta hoidossaan.

Suosituimmat viherkasvit ja niiden hoito

Anopinkieli on vanha ja tuttu viherkasvi. Sen nimi tulee lehtien terävistä reunoista, jota verrataan anopin terävään kielenkäyttöön. Se on erittäin helppohoitoinen ja antaa anteeksi hoitajalleen myös, jos se unohdetaan täysin joksikin aikaa. Se on erinomainen huoneen ilmanlaadun raikastaja sillä se aktivoituu öisin ja puhdistaa sisäilmaa. Sitä tulisi kastella maltilla ja sen multia ei tarvitse vaihtaa kuin kerran kahdessa vuodessa.

Anopinkieli

Palmuvehka sopii hyvin jopa varjoisiin huoneisiin ja on siksi erittäin helppohoitoinen. Se tarvii vain niukasti vettä, joten kastelussa kannattaa olla tarkkana ettei kastele sitä liikaa. Se on hyvin yleinen viherkasvi monessa kodissa ja toimistoissa. Sen voi kesällä viedä myös ulos varjoisaan paikkaan missä se pääsee taas uuteen kukoistukseen. Jos kasvien hengissä pysyminen epäilyttää ja oma viherpeukalo on enemmänkin kuihtunut peukalo keskellä kämmentä niin kaktukset ovat oiva vaihtoehto kodin sisustukseen. Ne viihtyvät, sekä valossa että varjossa ja vaativat vain tipan vettä silloin tällöin. Kun juuret alkavat näkyä liikaa, on aika vaihtaa kaktus isompaan ruukkuun.Erilaiset köynnökset ovat kauniita ja voivat kasvaa hyvinkin pitkiksi hyvällä hoidolla. Ne sopivat sisälle katosta roikkuviin ruukkuihin, mistä ne laskeutuvat kauniisti levittäen vihreät lehtensä. Ne voidaan myös asettaa ruukkuihin, mistä ne kiipeävät pitkin niille asetettuja puita ja telineitä. Kukkivat sisäkasvit voivat olla aavistuksen verran haastavampia ja sopivat paremmin jollekin jolla on aikaa hoitaa niitä. Ne vaativat yleensä säännöllistä kastelua ja valoisamman paikan kotona. Erilaiset orkideat ovat todella kauniita kukkiessaan ja ovat kasvattaneet paljon suosiotaan viime vuosina. Näitä kukkivia sisäkasveja hankkiessa kannattaa tutustua huolella niiden hoito-ohjeisiin, jotta ne menestyisivät hyvin kotona.

 

Comments are closed.