Sisustus trendit 2021

Sisustus trendit 2021

Sisustaminen monelle ihmiselle hyvin tärkeä asia. Jokaisella on oma tyylinsä sisustaa kotiaan. Toinen rakastaa värejä ja toinen puolestaan mustan ja valkoisen yhdistelmiä eri tavoin. Sisustaminen on jollekin elämäntapa, toiselle työ. Siinä missä toinen ottaa sisustamisen rennosti ja valikoi tavaroita ja kuoseja, jotka miellyttävät silmää, mutta eivät ole sopusoinnussa muun ympäristön kanssa niin toinen taas miettii aina tarkkaan mitä valikoi. Sisustamisen ei tarvitse olla tarkkaa ja tiukassa ohjenuorassa toimimista, sisustuksessa voi näyttää niin omia arvoja, omia mieltymyksiä kuin omaa elämäänsä.

Koti onkin paikka, jossa asujan pitää viihtyä. Toiselle mukava ja rentouttava paikka ei välttämättä ole sitä toiselle. Sisustuksella pyritään tekemään omasta kodista mahdollisimman miellyttävä ja rentouttava paikka. Paikka, jonka asuja kokee omakseen. Sisustus trendit silti vaikuttavat sisustukseen paljon. Ihmisistä on ihanaa saada uusia kuoseja, uusia ideoita ja uusia tyylisuuntia koteihinsa. Mikä on siis tämän hetken hittituote?

Erilaisia kuoseja, uutta ja vanhaa

Tämän hetken suosituimpiin trendeihin kuuluu ehdottomasti ekologisuus ja eettisyys sekä eräänlainen luonto sisätiloissa teema. Niitä näkee vuoden 2021 trendinä niin pintamateriaaleissa, tekstiileissä kuin jopa ihan viherkasveissa. Tällä hetkellä halutaan eroon kertakäyttö kulttuurin maineesta ja siksi monet trendit ovatkin vanhoja tuttuja, kenties hieman muuttuneina, mutta samalla tavalla toimivina.

Japandi -niminen tyylisuunta on suosiossa. Tässä tyylisuunnassa yhdistyvät niin skandinaavinen tunnelma kuin japanilainen muotoilu. Japandi sisältää selkeitä linjoja sekä rauhallisia sävyjä väreissä. Tällä hetkellä monet ihmiset kaipaavat koteihinsa enemmän värejä ja mustavalko sisustus onkin jäämässä ainakin osittain. Enää ei haluta kotiin kliinisen näköistä ilmettä, vaan värejä ja iloa. Tämä on korostunut erityisesti näin koronan aikana. Koronapandemian myötä ovat ihmiset alkaneet viettämään enemmän aikaansa kodeissaan. Tästä syystä kodeista halutaankin selvästi hanakammin viihtyisiä ja remonttikohteissa esimerkiksi työhuoneet ovat nostaneet suosiotaan. Tämä johtunee siitä, että monet ihmiset ovat joutuneet etätöihin pandemian seurauksena.

Erilaisia kuoseja, uutta ja vanhaa

Suomalaisissa kodeissa värien vallankumous näkyy erityisesti niin, että murrettujen ja lämpöisien sävyjen kysyntä on kasvanut. Suurimmassa suosiossa ovat niin sanotusti greigen värimaailma. Eli harmaan ja beigen sekoitukset. Näin väreihin tulee lämpöä ja keltaisen sävyjä. Myös materiaalien parissa näkyy luonnonmukaisuus. Suomalaisista kodeista löytyykin tällä hetkellä erilaisia luonnon materiaaleja. Trendin huipulla ovat puu, sekä olki ja rottinki, mutta myös luonnon kivet. Kaikkea sellaista siis mitä voi luonnosta helposti löytää.

Rustiikki tuo koteihin puolestaan hieman mökkimäistä tunnelmaa. Tämäkin on hyvin ymmärrettävä trendi. Mökin tunnelma on rauhoittavaa ja puiset yksityiskohdat tuovat niin näyttävyyttä kuin kauneuttakin. Toisaalta taas kauneutta tuovat myös viherkasvit. On todettu että viherkasvit puhdistavat ilmaa ja samalla ne rentouttavat oloa ja stressi helpottaa, ei siis ihme, että viherkasvit ovat päässeet sisustustrendeissä huippuunsa.

Kaiken kaikkiaan voidaan siis todeta, että vuonna 2021 sisustuksessa pyritään rauhoittamaan mieltä ja vähentämään stressiä. Kodikkuutta ja mukavuutta haetaan, kun kotona olla korona pandemian vuoksi pitkiäkin aikoja. On mukavampi olla kotona, jossa viihtyy, joka piristää ja joka ehdottomasti tuntuu hyvältä. Kodeissa nähdään paljon viherkasveja ja jopa ihan keitaina. Sävyinä on niin greigen sävyt kuin meren sävytkin rauhoittamassa mutta myös tuomassa väriä. Kodikkuus on kaiken keskiössä ja siihen haetaan inspiraatiota niin eksotiikasta ja kaukomaista kuin jopa mökkitunnelmasta. Värejä lisätään ja valkoisen valtaa vähennetään.

Luonnonmukaisuus näkyy huonekaluissa ja pintamateriaaleissa. Toisaalta taas ekologisuus näkyy retroissa huonekaluissa ja pienissä yksityiskohdissa. Vanhoja huonekaluja maalataan uusikis mukavilla väreillä ja annetaan niille uusi elämä. Vuoden 2021 sisustus trendit voidaankin katsoa hakevan pitkäjänteisyyttä. Ei enää kertakäyttö sisustusta vaan pysyvyyttä ja mukavuutta sekä eettisesti että ekologisesti.