Koristeelliset maalaukset

Koristeelliset maalaukset ovat oiva sisustuselementti. Niillä saa kotiin väriä, tunnelmaa ja näyttävyyttä. Niitä voi esiintyä taulujen, esineiden tai materiaalien muodossa. Yhdistämällä eri koristeellisia maalauksia saa aikaan hienon kokonaisuuden. Maalausten ei tarvitse maksaa paljon, ellei sitten halua jotain tiettyä designia kotiinsa. Perusmaalauksia on saatavilla eri kaupoissa ja hyvinkin edulliseen hintaan.

Maalauksia valitessa kannattaa aloittaa siitä, mitä haluaa ja miten ne sopivat kodin sisustukseen ja väreihin. Mieti seuraavia asioita. Tuleeko maalaus jo olemassa olevaan sisustukseen vai rakennetaanko sisustus maalauksen ympärille? Minkä kokoinen tila maalaukselle on olemassa? Haluatko massiivisen näyttävän maalauksen vai kenties pienempimuotoista taidetta? Mikä on kotisi värimaailma ja minkä värinen maalaus siihen sopisi?

Nämä ovat hyviä lähtökohtia maalauksen valinnalle. Sisustus tapahtuu aina oman mielen mukaan ja valitset värejä, jotka itseäsi miellyttävät. Jos tarkoituksesi on kuitenkin hakea erityistä ammatillista otetta, voit kääntyä sisustussuunnittelijan puoleen. Sisustussuunnittelijat ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka osaavat valita parhaat asiat kotiisi omien toiveidesi mukaisesti.

Itse sisustaminen voi kuitenkin olla kivaa ja siitä voi saada jopa harrastuksen. Ajattelitko hankkia koristeellisen maalauksen jo olemassa olevan sisustuksen jatkeeksi? Mieti silloin ensiksi, minkä verran haluat sijoittaa maalaukseen. Jonkun tunnetun tai hieman tuntemattomankin taiteilijan teos voi olla kallis ostaa, mutta on paljon mahdollista, että sen arvo on vuosien päästä paljon kalliimpi. Maalaus voi täten olla myös sijoitus.

Jos budjettisi on pienempi, kannattaa suunnata sisustuskauppaan tai vaikka vain ihan tavalliseen kauppaan, mistä voi löytyä todella paljon edullisia sisustustauluja. Myös erilaiset koristeelliset kankaat voi muuttaa tauluiksi, jos itseltä löytyy halua ja mielenkiintoa tällaiseen pikku taideprojektiin. Nykyään erilaiset valotaulut ovat myös suosittuja itse askartelevien keskuudessa.

jos olet värikäs ihminen

Mieti värejä, jotka sopivat huoneesi sisustukseen. Oletko iloinen ja värikäs ihminen? Hanki silloin värikäs maalaus, joka kuvastaa myös omaa persoonaasi. Pidätkö huonekasveista ja luonnollisesta tunnelmasta? Samaa tunnelmaa voit jatkaa myös koristeellisina maalauksina. Onko valkoinen ja puhtaus kotisi perusnäkymä? Tällöin sinne voisi sopia mahdollisesti joku hieman modernimpi yksinkertainen maalaus.

Minkä verran haluat maalauksen vievän tilaa? Ehkä paikka on jo valmiiksi suunniteltu ja nyt etsit siihen sopivan kokoista taulua. Joskus myös kaksi, kolme tai useampikin maalaus voi mahtua samaan tilaan ja niitä voi asetella eri korkeuksille eri kulmissa. Joskus maalauksia etsiessäsi se oikea voi vain tulla kohdalle, vaikka se ei täysin kuvaisikaan alkuperäistä suunnitelmaasi. Jos taulu tuntuu oikealta ja saa sinulle aikaan hyvänolon, se todennäköisesti on myös silloin juuri oikea valinta itsellesi.

Koristeelliset maalaukset muina elementteinä

Koristeellisen maalauksen ei tarvitse olla pelkästään taulu, joka ripustetaan seinälle. Se voi myös esiintyä muissa materiaaleissa ja tavaroissa. Seinätapettikin voi olla koristeellinen ja jo maalaus itsessään. Erilaiset koristeelliset tyynynpäälliset lisäävät myös näkyvyyttä sohvan päällä ja tuovat taidetta olohuoneeseen. Makuuhuoneen päiväpeitoksi voi valita maalauksen, joka luo taiteellisen tunnelman sängyn päällä.

Koristeellisia maalauksia voi esiintyä myös erilaisissa koriste-esineissä kuten laseissa, vadeissa ja kukkapurkeissa. Jos itsestä löytyy kiinnostusta taiteeseen, voit myös kokeilla maalata itse omia materiaaleja koristeellisimmiksi. Täten vanhat tavarat tulevat uudelleen hyötykäyttöön ja saavat uuden elämän. Itse maalaaminen voi myös olla hyvin rentouttavaa ja vapauttava kokemus. Taide piristää kotia. Se voi myös olla puheenaihe illalliskutsuilla, jos kodistasi löytyy mielenkiintoinen esine tai taulu. Tärkeintä kodin maalauksissa on kuitenkin se, että ne tekevät siitä sinun kotisi ja itse nautit kotisi ilmapiiristä. Onneksi taide ei ole niinkään trendeistä riippuvaista, vaan sitä löytyy kaiken väristä ja -näköistä ympäri vuoden ympäri maailmaa.