IDEAT SEINÄN SISUSTAMISEEN

Sisustamisen ei tarvitse olla hankalaa, jo pienillä muutoksilla saa isoja muutoksia aikaiseksi. Aloittaessasi sisustamisen, mieti huoneen keskeisimmät kohdat, joita haluat korostaa ja myös teema sekä värimaailma on hyvä miettiä etukäteen, se helpottaa, eikä tule tehtyä vääriä valintoja niin helposti. Pelkillä tekstiilien vaihtamisella ja huonekalujen uudistamisella saa jo uutta ilmettä kotiin.

 

IDEAT SEINÄN SISUSTAMISEEN

Taiteelliset seinät, ovat yleistyneet viime aikoina. Niillä voi korostaa huoneen yhtä seinää, vaikka vaan eri pinnalla tai eri sävyllä, kuin mitä muut huoneen seinät ovat. Rauhalliset värit ja esineet sopii makuuhuoneisiin, jotka luovat siitä tunnelmallisen ja rauhallisen tilan. Seinille voi ripustaa erilaisia hyllyjä, esineitä tai tauluja, mitä vain oikeastaan keksiikään. Tärkeintä on tehdä omanlaisensa tila ja koristelu, missä viihtyy. Pienet tilat, tuo toki haastetta sisustamiseen, tai jos seinät ovat erikoisen muotoisia, tai katto voi tehdä erikoisemman muotoisen huoneesta, silloin voi käyttää vaikka erilaista sisustustapettia, jolla saa eloa ja väriä huoneeseen. Sisustustapetti toimii myös katseenvangitsijana huoneessa. On normaalia pitää erilaisista sisustustyyleistä, mutta välttämättä niitä ei kannata kauheasti sotkea keskenään, sillä silloin saa aikaiseksi levottoman ja sekavan oloisen sisustuksen. Sama pätee toisin päin, liian saman sävyinen ja tyylinen tekee tilan ja seinät liian kliinisen oloiseksi. Laittamalla seinän eri väriseksi, tai tuomalla muuten sisustukseen muutama erikoisuus tai värikäs yksityiskohta rikkomaan liian harmonian, tämä tekee tilasta huomattavasti viihtyisämmän. Seinille voi ripustaa tekstiilejä, jotka tuovat boheemia tunnelmaa huoneeseen. Jopa eksoottisia mattoja, on laitettu seinille roikkumaan tunnelman luomiseksi, tämä ei kuitenkaan voi olla kovin painavaa. Sisustustarroja  käytetään paljon nykyisin seinillä, niitä voi laittaa maalattuun seinään ja rakentaa erilaisia yksityiskohtia ja isojakin kuvia. Tällöin ne on myös koriste seiniä, joita ei taatusti löydy naapurilta myös. Sisustustarrat on nykyisen materiaalin ansiosta tehty niin, ettei liimapintaa jää laisinkaan seinää sotkemaan, jos sen päättää irrottaa, mutta silti ne ovat kestäviä ja niitä voi puhdistaa  kostealla myös kertyneestä pölystä.

Seinäpaneeleita on valmistettu, niin että ne voi laittaa laminaatin tapaan myös koko seinään, tai sitten niillä voi tehdä puolet seinästä vain. Elävä puupinta, on aika vanha asia sisustuksessa, mutta se nostaa uudelleen suosiotaan. Nykyteknologialla on mahdollista tehdä valokuvatapettia. Omasta lempi valokuvasta voi teetättää koko seinän kokoisen tapetin ja tapetoida sen seinään. Kaunis maisema lomamatkalta otettuna, tai sitten voi myös valita suoraan kuvan, jonka haluaa suurista kuva vaihtoehdoista, joita on valmiina jo liikkeessä, joissa näitä valokuvatapetteja tehdään. Omilla valokuvilla saa, myös uuden ilmeen seinälle, kun siitä tekee kollaasin, joko koko seinän kokoiseksi, tai sitten vain osittain. Tätä teema voi vaihdella niin usein, kun kuvia jaksaa vaihtaa. Esimerkiksi kuvat lomamatkoista, voi ripustaa seinälle, niitä on sitten mukava katsella sohvan nurkasta.

Vanhat pinnat esiin

Tiiliseinä sisustuksen, on ehkä kaikki nähneet, ja se onkin sitkeästi pinnalla pysyvä sisustuksessa. Tapettina saa tiilikuvioita, tai kankaana, ja jopa tarrana. Sen voi toki maalata myös, jos taitoa riittää. Aina on toki parempi, mikäli sisustettavassa tilassa on jo alkuperäisesti tiiliseinää, jota voi sitten jättää paljaaksi pinnaksi ihailtavaksi.  Korkeat ikkunat ja paljas tiilipinta ympärillä on itsessään jo kuin kaunis taideteos. Vanhat hirsirakenteet ja puuseinät, toimivat samalla tavalla, kuin tiiliseinä ja ovat iättömiä ja kauniita aina. Hirsiseinä toimii yleensä tilassa, jossa muutenkin pidetään romanttisesta ja rustiikkisesta sisustuksesta. Toisaalta yhdistäminen moderniin sisustustyyliin, tämä toimii myöskin. Hirret voi myös käsitellä, tai maalata tuomaan valoa, ja lämmintä tunnelmaa kotiin.

Vanhat pinnat esiin