Helppoja kylpyhuoneen sisustusideoita

Kylpyhuoneen ilmettä on helppo piristää ihan yksinkertaisilla asioilla ja siihen ei tarvitse käyttää paljoakaan rahaa. Toki hieman työläämpi remontti voi tuoda vielä enemmän näyttävyyttä kylpyhuoneeseen, mutta pienet yksityiskohdat ovat niitä, jotka ratkaisevat loppuen lopuksi.

Kylpyhuoneen sisustus on helppoa, sillä se on vain pieni tila, johon ei normaalisti edes kannata asettaa liian paljon tavaraa.

Kylpyhuoneen sisustus tulee aina aika ajoin ajankohtaiseksi. Se voi johtua perheeseen syntyneestä vauvasta, koiran tulosta tai ihan vaan uuden ilmeen hakemisesta vanhaan kylpyhuoneeseen. Sisustus riippuu paljon siitä, mitä kaikkea kylpyhuoneessa halutaan tehdä. Tila voi olla pieni tai iso, riippuen kylpyhuoneen koosta. Oli se sitten minkä kokoinen tahansa, on sinne helppo saada uutta ilmettä muutamilla pienillä ideoilla.

Helpoiten tilaa voi lähteä muuttamaan ihan yksinkertaisilla jutuilla. Pyyhkeiden vaihtaminen tiettyyn sävyyn ja yhteensopivat liinat ja pyyhkeet tekevät jo paljon. Värin voi valita omaa silmää miellyttäväksi ja jopa vähän räikeäksi, joka tuo mukavan piristeen kylpyhuoneeseen. Tilaan voi tuoda erilaisia viherkasveja, joko oikeita tai muovisia. Pienet taulut ovat mukava lisä seinillä. Eläviä viherkasveja valitessa kannattaa huomioida niiden kestävyys kylpyhuoneessa vallitsevassa tilassa valon ja kosteuden mukaan.

Jos kyse on suuresta kylpyhuoneesta, mistä löytyy myös pesukoneet, suihku ja WC kaikki yhdessä tilassa, voi sinne helposti lisätä monenlaista pientä yksityiskohtaa ja samalla hyödyllisiä tavaroita helpottamaan järjestystä. Pesukone ja kuivuri kannattaa upottaa jonkinlaiseen rakennelmaan, jonka päälle voi rakentaa vaikka lisää säilytystilaa tai vain asetella erilaisia koreja tavaroiden säilytykseen.

Lapsiystävälliseksi kylpyhuone on helppo muuttaa muutamalla lisäyksellä. Vauvat rakastavat värejä ja niitä voikin helposti lisätä erilaisin materiaalein pitkin kylpyhuonetta. Sisustustarrat kiinnittävät vauvan huomion muualle vaippaa vaihdettaessa ja vaipanvaihtopöydän voi sijoittaa kätevästi pesukoneen tai muun tasanteen päälle. Erilaiset säilytyskorit ja hyllyköt ovat käteviä tällaisessa elämänvaiheessa, jolloin kylpyhuoneesta täytyy löytyä hieman tavallista enemmän tarvikkeita vauvan hoitoon.

Helpot pikkuremontit

Remontti sanaa ei tässä kannata kauhistella turhan paljon. Mistään muutamasta ruuvin väännöstä isommasta hommasta ei ole kyse, vaan ihan pikkujutuista millä saadaan uutta ilmettä kylpyhuoneeseen. Mutta vasaraa voi tarvita avuksi ja hieman muitakin työkaluja. Taitoja sen sijaan ei, tällaiset pikkurempat voi hoitaa kuka tahansa eikä niihin tarvitse olla rakennusalan tutkintoa.

Peilit ovat aina mielenkiintoinen sisustuselementti ja mikä parasta, niillä saa luotua lisää tilantuntua pieneenkin kylpyhuoneeseen. Koko seinän levyinen peili on luo todellista tilantuntua ja siitä on mukava peilailla itseään monesta eri kulmasta. Peilejä voi käyttää myös kuin tauluja ja ripustella niitä vaikka muutaman erilaisen pitkin kylpyhuonetta. Niitä löytyy tuhansia eri näköisiä ja kokoisia, joista voi valita omaan tilaan sopivan.

Pieni työ ruuvimeisselillä, mutta iso muutos kylpyhuoneessa syntyy vaihtamalla kaapistojen kahvat ja vetimet. Moneen kalustesarjaan on valmiiksi valittavissa erilaisia vetimiä, jotka voi helposti itse uusia. Vessapaperirullatelineen vaihto uuteen ja pyyhekoukkujen päivitys ovat myös pikkujuttuja mitkä tekevät ison muutoksen. Koukkuja voi lisätä myös muihin tarpeisiin kuten korujen ja erilaisten johtojen säilytykseen. Pyyheteline sopii myös hyvin pieneen tilaan ja auttaa järjestyksen ylläpitämisessä.

Pienet seinähyllyt ja -kaapit on helppo asentaa itse. Ostettaessa asennusneuvoja voi myös tiedustella jo kaupasta ja sieltä mielellään neuvotaan miten kaapit voi parhaiten asentaa. Myös monella muulla pikkutavaralla saa mukavaa ilmettä kylpyhuoneeseen. Matot ovat todella hyvä sisustuselementti. Esimerkiksi puiset matot sopivat todella hyvin kylpyhuoneeseen, sillä ne estävät liukastumisia ja ne on helppo pitää puhtaana huuhtelemalla vedellä.